Rólunk

Kócos (Gombóc) nyuszival kezdődött minden. 

Törpenyuszival először egy budapesti közösségi térben találkoztam. (Hozzáteszem, hogy az ott élő állatoknak nem túl szerencsés, mert naponta rengeteg ember megfordul egy ilyen helyen és a nyúl nagyon érzékeny.) 

És ez annyira megfogott, hogy elkezdtem utána nézni hogyan is lehetne lakásba kivitelezni egy törpenyuszi tartását. Huzamos utánajárás után annyira megijedtem, hogy nem mertem belevágni, mert attól féltem, hogy elrontok valamit. Végül a párom lepett meg Kócos (Gombóc) nyuszival, aki 4 hónaposan került hozzám, mert ott ragadt a tenyésztőnél. Eleinte voltak hullámvölgyek, de végül sikerült a nehézségeket megoldani. Most már visszagondolva nagyon örülök, hogy kitartottam.

Fontos kihangsúlyozni, hogy ha nyulat vállalsz, akkor tudnod kell, hogy teljesen más tartásmódot igényel, mint egy kutya vagy macska. Ha például nem eszi meg a reggelit, akkor azonnal szaladni kell vele az orvoshoz akár hétvégén is vagy ünnepnap, mert rosszabb esetben az életben maradását kockáztatjuk (minden rezzenésüket komolyan kell venni).

Nagyon fontos, hogy egzotikus végzettségű orvoshoz szabad csak vinni a nyuszit. 

Hazánkban elég kevés jó minőségű széna elérhető, amit a válogatós nyuszik is szívesen fogyasztanának. Ezért próbáltuk ki az osztrák szénákat. Kócos a hazai szénákat is ette, de az osztrák fajtákat sokkal szívesebben habzsolja. Egy nyuszinak a legfontosabb, hogy sokat szénázzon (ez az alapja mindennek). 

Egy ideje terveztem, hogy Kócosnak is legyen társa.

Nem azért, hogy nyuszi-óvodát nyissak, - azt meghagyom a hozzáértő tenyésztőknek. A nyulaknál is párosan szép az élet. ♥♥ 

2020 nyarán beleszerelmesedtem egy soproni nyuszilányba Mogyi (Csípőnacis) akit az utcáról szedtek össze. Ideiglenes befogadónál volt – Ő keresett neki gazdit. Amikor megláttam azonnal jelentkeztem is, hogy szívesen örökbe fogadnám a kisasszonyt. Egy kedves ismerősöm segítségével jutott el Budapestre.

Amint Mogyi is megkapta az oltásait és túl lett az ivartalanításon, elkezdődhet az összeszoktatás. A két „szöszgombócunk” és még sok elégedett nyuszifül, tengerimalac, csincsilla, degu élvezheti az almenlandi ízeket, melyek elérhetőek a webshopunkban. 

Az üzlet mellett nagyon fontosnak tartjuk a felelős állattartást, ezért havonta támogatunk két alapítványt is.